V čerstvém stavu nesou umeboshi jedlé. Nakládají se do solného roztoku ještě zelené, červenou barvu získají přidáním listů shiso (příbuzný máty s výjimečným exotickým aroma). Umeboši obsahují proteiny, minerály a tuky v dvojnásobném množství než v ostatních plodech.
Švestičky umeboshi, které mají slanokyselou chuť, harmonizují náš organismus, který jevnějším tlakem prostředí a nekvalitní stravou často velmi poničený. Používají pro předcházení různým nemocem, jsou dobré na posílení odolnosti, na doplnění minerálních látek či doplnění enzymů a také jako podpůrná léčba při nemocech.
Upozornění: níže uvedené informace (připisované vlastnosti bylinek ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože jsou převzaty z "odborné literatury" (např. Janča, Zentrich, Váňa, E. Havelka, W.D. Storch, Alena Hamplová atd.) či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz, nebo výrobce. Provozovatel upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
Umešvestky pomáhají také při střevních problémech, jako je zácpa a průjem. Jsou to sice různé projevy, ale oboje nastává když vnitřnosti nepracují důkladně. Při otravách potravinami, znečištěnou vodou či oxidem uhličitým.
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |