Osobně v Brně | na dotaz |
Osobně v Praze | na dotaz |
Výdejní místo | na dotaz |
Přepravní společností | na dotaz |
Jáhly (loupané proso) se získávají tím, že se z prosa setého odstraní svrchní obalová vrstva. Jáhly nejsou žádnou novou surovinou. Bohužel se v posledních letech téměř vytratily z našich stolů. Jáhly jsou přitom nutričně bohatou surovinou. Nachází se v nich minerální látky jako hořčík, železo, draslík, zinek nebo fosfor, vitamíny skupiny B, vláknina a další cenné živiny.
Použití: jsou vhodné pro přípravu kaší na sladko i na slano, dezertů nebo tradičního jahelníku
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Složení: Jáhly (loupané proso).
Príprava: Jáhly propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek jahel připadají zhruba dva hrnky vody.) Vařte cca 12-15 minút. Po uvaření přebytečnou vodu slijte.
Skladování: sucho, temno do teploty 25°C
Hmotnost: 500g
Energetická hodnota | 1474 kJ/348 kcal |
Tuky |
1,4 g 0,2 g |
Sacharidy |
71 g |
Bílkoviny |
13 g |
Sůl | 0,02 g |
Výrobce | Allnature |
Související kategorie: | |
Zaměrení: | |
Léčivé látky: |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |